Trailer Filem Karak

Akhirnya Shera Aiyob personaliti TV3 yang cute miut tu masuk ke dunia lakonan jua akhirnya. Kepada korang yang tergila-gilakan Shera Aiyob sampai tak nak ke pejabat semata-mata nak tengok Wanita Hari Ini tu boleh la lepas ni habiskan duit gaji korang untuk tengok wayang filem Karak ni sepanjang tayangannya nanti ye... Tengok hari-hari tau.... 

Filem Karak bakal ditayangkan di pawagam Mei 2011 dan filem ini diarahkan oleh Yusry Abdul Halim aka Yusry Kru. Ini adalah filem pertama arahan Yusry yang bergenre seram. Filem ini turut dibintangi oleh Shahir AF8, Along Ezendy dan Kilafairy. Semua pelakon baru daaaa...

Ha, siapa kata KRU hanya keluarkan filem-filem corak fantasi and adventure je? Filem horror pun diorang produce gak leee...

Sedikit sinopsis filem KARAK,

Empat pelajar kolej sedang menuju kembali ke Kuantan selepas bermalam di KL dan mereka terperangkap dalam kesesakan lalulintas yang teruk sepanjang Karak Highway.
Oleh kerana mereka mempunyai kelas pada keesokan awal paginya, mereka membuat keputusan untuk keluar dari lebuhraya dan meneruskan perjalanan mereka menggunakan jalan lama. Mereka tidak mengetahui bahawa keputusan ini akan mengubah hidup mereka selamanya.
Kisah sebuah kereta Volkswagen kuning yang dianggap berhantu, yang sering mengganggu perjalanan di sekitar lebuhraya Jelapang. Hantu Volkswagen kuning ini mula menganggu kenderaan di jalan raya sejak tahun 1956, tetapi tidak ketara dan orang ramai masih belum menganggap ia sesuatu yang mengaibkan.

Tetapi sejak lebuhraya Utara Selatan dibina merentasi kawasan yang dinamakan Jelapang, sejak itulah hantu Volkswagen kuning semakin ketara muncul dengan mengganggu kenderaan yang lalu lalang di situ. Puncanya dipercayai bermula dari sebuah kisah seorang isteri curang yang telah membunuh suaminya dengan kejam dan kemudian merampas kereta Volkswagen kuning milik suaminya.

Sang suami mati sambil menyimpan rasa dendam yang membara untuk memiliki semula Volkswagen kuning tersebut. Kenyataannya, jika benar hantu Volkswagen kuning ini wujud dan pernah dilihat orang, maka itu adalah jin (keturunan iblis yang bergelar jembalang), bukan si suami malang yang mati dibunuh kejam.
Volkswagen ini akan muncul secara tiba-tiba dan sekiranya pemandu memotong kereta tersebut , ia akan berada di hadapan secara mengejut.Dipercayai , kemalangan berlaku disebabkan gangguan Volkswagen kuning.







1 comment:

  1. aku minat shera ayob gak. haha.


    My latest entry : T-Shirt 'You Like This'

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails