Are You Asean’s Best Band?

Satu lagi battle of the bands yang patut disertai oleh golongan-golongan pemuzik berkumpulan untuk mengukur kemampuan korang dalam teknik permainan muzik. Are You Asean’s Best Band merupakan satu battle of the bands yang merangkumi 10 negara Asia Tenggara iaitu Malaysia, Brunei, Kemboja, Indonesia, Laos, Myanmar, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam.

Are You Asean’s Best Band adalah anjuran AirAsia Redtix.com dengan kerjasama MTV Asia. 

Pertandingan Are You Asean’s Best Band ini hanya dibuka kepada band-band yang belum lagi sign up dengan mana-mana recording label. Tujuannya adalah untuk memberi peluang kepada pemenang untuk menghasilkan album mereka sendiri kelak selain diberi peluang exposure yang meluas oleh pihak media. Pertandingan BOTB ini juga tidak menghadkan sebarang genre muzik untuk sesebuah band bertanding. 

Mengenai konsep penjurian, pemenang ditentukan sepenuhnya oleh penonton untuk memberi penilaian kepada sesebuah band itu. Yang pastinya, ia mungkin berkonsepkan undi sms. 

Pemenang akan memenangi pakej bernilai RM50,000 yang merangkumi perkara-perkara band development serta voucher Air Asia bernilai RM10,000!!!! Wowwwww!!!!!

Daftar cepat sebelum 13 Jun 2010. Untuk maklumat lanjut, layari ke http://airasiaredtix.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails